VIDEO'S

  • Facebook Social Icon

Volg de facebookpagina's voor het laatste nieuws, events en trainingen: 

SWIM THE ISLAND - ITALY (Bergeggi)

Aan de Italiaanse kust bij Bergeggi en Spotorno ligt een eilandje (beschermd reservaat) waar de race omheen is. Het hele dorp staat in teken van de race, met festivals en entertainment. Het is een 2 daags swimevent met voor iedereen een race en afstand.

Dag 1 was het tijd voor een sprint...van 1800m!
Dag 2 gingen we voor de Classic Swim: Swim the Island van 3,5 km.
Drie andere vrienden hebben zich dag 1 gespaard voor de 6,5km op dag 2.

Behalve dat we om het eiland zwemmen, zwem je ook tussen rotsformaties heen en langs met mooie lange strand met prachtig zicht op de bergen erachter.
 

De route  en de vibe blijven nog maanden, zelfs jaren in je lijf zitten!

BOSPHORUS CROSS CONTINENTAL SWIM RACE

Istanbul, Turkije, ligt deels op Europese continent en deels op Aziatische continent. De stad wordt gescheidden door de Bosphorus. Éénmaal per jaar wordt de Bosphorus voor enkele uren afgesloten voor de grote scheepvaart, dat is voor deze machtig mooie zwem race. Een 6,5 km cross continentale oversteek met sterke stroming, daarmee een erg tactische race met ruim 2000 zwemmers.

In 2015 hebben wij hieraan meegedaan en dat was werkelijk waar een feest!

KROMME RIJN ZWEMMARATHON

De Kromme Rijn Zwemmarathon is al jaren een vast gegeven op de kalender. De 24 km lange afstand kan solo gezwommen worden of in estafette vorm. De route heeft enkele sluizen erin zitten, waar de zwemmers en de begeleidende kano's uit het water gaan. Even een plek om wat te drinken en eten voordat de volgende etappe weer ingezet wordt. 

 

Laatste 2 jaren hebben we hier met Open Water Swimming Amsterdam aan meegedaan. 3x petje af voor alle solo zwemmers!
 

VAN IJBURG NAAR PAMPUS EN WEER TERUG

Vanaf IJburg kan je het eiland Pampus zien liggen.  Daar wilden we eigenlijk wel naar toe zwemmen en weer terug. Dus dat hebben we gedaan! Begeleidende boot erbij en zwemmen maar: 4,5km heen en 4,5km terug. Omstandigheden in de vroege ochtend waren wat onstuimig en koud, maar gedaan en weer één van de bucketlist afgestreept!

ENDLESS POOL IN ISTANBUL

Als fanatieke open water zwemmers wilden we vaker zwemmen tijdens onze dagen in Istanbul. Daar zijn geen stranden, en zwemlocaties. De locals gaan daar vanaf de keien de Bosphorus in en zwemmen op de stroom mee. Wij hebben ons gesettled tussen de locals en zijn tegen de stroom in gaan zwemmen: onze eigen ENDLESS POOL!! 
 

De Bosphorus loopt vanaf de Zwarte Zee naar de zee van Marmara. 

SWIMSENSATION BY NIGHT

Dat je niet meer kan zwemmen als het donker wordt, vonden wij niet zo leuk. Dus hebben we enkele night swims georganiseerd! Iedereen kreeg een Safer Swimmer boeitje mee, met daarin ledlampjes en fietslampjes. Verder is alle mogelijke verlichting die we konden verzinnen gebruikt: mijnlampen, ledlampjes, fluor bandjes, licht ringen etc. het was een ware DISCO in het water! 

In de Vinkeveense Plassen (kraakhelder water) was het een prachtig gezicht en zag je ook onder water nog van alles, een SWIMSENSATION BY NIGHT!