TOTAL IMMERSION

De filosofie van Total Immersion over efficientie en snelheid in water is gebaseerd op de beweging van dolfijnen. De trainingsmethode is gebaseerd op Kaizen, continue verbetering. Het leert je de meest efficiente borstcrawl techniek en snelste manier om te verbeteren en jezelf te kunnen trainen. Total Immersion staat voor een techniek van een ontspannen en één samenhangende geintegreerde beweging van je hele lichaam, voornamelijk vanuit je core gestuurd. 

De oorsprong ervan ligt in Amerika, bij Terry Laughlin, hij is de oprichter. Het is ontstaan vanuit frustratie door te blijven hangen op een bepaalde snelheid, totale uitputting op de langere open water afstanden en de grote hoeveelheid schouderblessures bij zwemmers.

Ook ik heb te kampen gehad met een lange schouderblessure, door mijn hypermobiliteit in mijn gewrichten en veelvuldig een voor mij verkeerde techniek te gebruiken, de traditionele borstcrawl techniek. Intensieve individuele zwemcoaching, fysiotherapie, manueel therapie, chiropractie, mylogenics, krachttraining en rust gehad, maar niets hielp mij ervan af. Totdat ik Total Immersion leerde kennen en binnen een week was ik pijnvrij aan het zwemmen. En niet enkele uurtjes en korte afstanden. Ik heb 5 dagen training gehad en zwom 2x per dag, ongeveer 8 km op een dag. Ik kon weer genieten van het heerlijke open water zwemmen!

           BORSTCRAWL TECHNIEKDe techniek is de basis, voor consistentie, efficientie en snelheid, En de techniek van TI borstcrawl heeft 3 basis elementen en 3 secundaire/voorwaardelijke elementen. De samenhang van alle elementen levert het beste resultaat.

 

  • Van de 3 basiselementen heeft 'balans' de grootste invloed.

  • Stabiliteit in de 3 elementen leidt tot grotere efficientie en daarmee kan de snelheid vergroot worden.

            TRAININGSMETHODE

 

 

Kaizen, het proces van voortdurend verbeteren.
Voelen

Focus

Elke baan

Elke slag

 

Ook het opbouwen naar meer snelheid, mits de basis techniek bevestigd is, verloopt in kleine schakelingen. Door bewust om te gaan met elke slag die je maakt en elke slag daar een kleine verbetering in aan te brengen.  

            FOUNDER

 

 

Total Immersion is een in Amerika ontwikkelde en beproefde methode waarin je leert te werken mét het water, in plaats van tégen het water.

Total Immersion is in 1989 ontwikkeld door Terry Laughlin. Hij was toen al 17 jaar zwemcoach voor vele jonge competitiezwemmers in Amerika. Het hoofdkantoor van Total Immersion zit ook in Amerika. Er zijn wereldwijd meer dan 200 TI coaches in 27 landen, waarvan 6 in Nederland.