VERSLAG & FOTO'S NIGHTSWIM 2020

The Nightswim zit er weer op! Voor sommige de afsluiter van het open water seizoen en voor andere een leuk tussendoortje. Ontzettend leuk dat we dit jubileumjaar van de Nightswim met 50 zwemmers hebben kunnen vieren. Het was de 3e editie alweer bij Gaasperplas Windsurfing. Mooi om de Nightswim elk jaar te kunnen organiseren, dit jaar een mooie samenwerking van Swimsensation en ZOZ Zwemmers. Een traditie om in ere te houden!

Het enthousiasme onder de zwemmers was groot vanaf het begin, want binnen een dag waren de 50 plekken die we hadden al vergeven. We hebben zelf nog 15 man op de wachtlijst gehad en daar toch nog de helft van blij kunnen maken met een plekje. Natuurlijk jammer dat andere mensen er niet bij konden zijn, maar volgend jaar nieuwe kansen! En dan hopelijk zonder Corona beperkingen.

Complimenten aan iedereen voor het houden aan de maatregelen, dankzij de goede indeling en organisatie van de locatie van de ZOZ zwemmers, hebben we zelfs de complimenten van de politie gehad die nog even langskwam. Zo kunnen we allemaal toch leuk genieten van wat kleinschalige events.

Al vanaf 16uur is er hard gewerkt om de locatie te versieren en in orde te maken voor de Nightswim. De inrichting, de vuurkorven klaarzetten, de catering, de aankleding van het terrein, de verlichting, de uitlichting van het parcours, de SUPS en het Bootje.


Iedereen kwam lekker op tijd binnendruppelen, maar 1 entree kon niet gemist worden: Occo with his ducks in a row...

En heeft iedereen wel de heerlijke koeken van Gerda geproefd??! En dan die heerlijke wortel-linzensoep; deze kwam van Clara van “Eten uit mama’s pan”.

The Nightswim

Al snel stond iedereen te popelen om te water te gaan, sommige stonden al 30min in hun wetsuit en nog wat laatste verlichting/versieringen te fabriceren. Mark heeft jullie goed in het gareel kunnen houden bij de start en finish . 😉 Doordat we in groepjes zijn gestart had je een mooi overzicht met alle lampjes voor je. Tenminste, als je niet als eerste startte! Bij de kop hebben we wat mensen uit het riet moeten halen, want in het donker navigeren is toch wel een dingetje! 😉 Zeker als je ook nog eens een donkere zwembril op had gedaan…dan zag je geen steek voor ogen!

Velen heb ik schoolslag zien zwemmen, of zelfs rugslag, om alles goed mee te krijgen en te zien. Op het stille water (met uitzondering van de muziek van de jongeren aan de kant) klonken vaak genoeg het gekletst (soms ook kleine paniek) en het gelach van jullie zwemmers! Johan op de SUP in het Riet

Mooiste creatie: We hadden iedereen gevraagd met mooie creaties te komen en daar werd ook een prijsje voor uitgereikt. Het was bijzonder ingewikkeld om in het donker te zien wie nu eigenlijk bij de versiering hoorde. Maar we hebben de nominaties kunnen benoemen door ze te omschrijven:

· Leukste creatie UIT het water: Occo met zn pruiken en hele rij badeendjes

· Leukste creatie OP het water: Johan met zijn Fido Dido look en lichtgevend peddel

· Leukste creatie IN het water: Ilse Volkstedt met haar vriendelijke imitatie van monster van Lochness

Beste shot en bewijs van dit fenomeen…

Ilse d’r imitatie van monster van Lochness

Dank Grote dank aan Johan op de SUP en Jaap in het bootje ter begeleiding. We zijn niemand kwijtgeraakt …of misschien toch 1 of 2??!! En hulp om dit allemaal op te tuigen.

En met Mark Thies van de zwemcommissie van de ZOZ Zwemmers als partner in crime, is alles top geregeld. Ook alle andere leden van ZOZ die hebben geholpen en bijgedragen natuurlijk.


Bekijk hier alle foto’s gemaakt door Photo-company en ik moet erbij zeggen dat het weer prachtig is vastgelegd! Huybert bedankt! Foto’s mogen gedeeld worden, graag zelfs.

Volgend jaar weer??!!

Sportieve zwemgroet,

namens Swimsensation & ZOZ Zwemmers Mareille & Mark

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven