VEILIGHEID EN ZICHTBAARHEID IN HET OPEN WATER


ZICHTBAARHEID & VEILIGHEID

Zichtbaarheid Als zwemmer in het open water, val je niet op!! Je zit 90% onder water en vaak hebben zwemmers ook nog eens zwarte wetsuits aan. En de fashionista’s onder de zwemmers hebben dan ook nog stylisch een zwarte badmuts op. Daarom raad ik aan en verplicht dit ook tijdens mijn open water trainingen om te zwemmen met zwemboei en felgekleurde badmuts.

Veiligheid In het open water zwemmen is niet zonder risico, helaas wordt dit vaak niet serieus genomen. In het open water kan je vaak niet staan, je hebt niet elke 25 of 50m een kant waar je aan kan hangen als je moe bent of kramp krijgt. Tevens speelt psychische toestand een grotere rol (angst, paniek, spanning, hyperventilatie) vaak een veel grotere rol dan in het zwembad. Ook is het open water een stuk kouder dan zwembad watertemperatuur en onderkoeling


ZWEMBOEI

Een zwemboei is steeds vaker verplicht tijdens open water events, wedstrijden en prestatietochten. Een zwemboei voor de zichtbaarheid én veiligheid. De zwemboei is een opgeblazen ballon die je om je middel vast zet en met je meesleept tijdens het zwemmen. De weerstand valt reuze mee, want hij drijft ongeveer boven je benen.

* Zichtbaar: Het boeitje is van veraf al zichtbaar en valt goed op, zeker als er meerdere zwemmers bij elkaar met een boei zwemmen.

* Veiligheid: De zwemboei is opgeblazen en drijft en dus kan jij er even aan blijven hangen. Als je bijvoorbeeld erg moe bent, kramp hebt of angst hebt. Het feit alleen al dat je “Fred”- de zwemboei- altijd bij je hebt, voel je je misschien niet zo alleen en kan je de angst overwinnen, het geeft in ieder geval al een gevoel van veiligheid.

* Praktisch: In de zwemboei zit vaak nog een extra droogvak, waar je jouw waardevolle spullen in kwijt kan (sleutels, telefoon, portemonnee). Maar ook kan je er je slippers, t-shirt of handdoek in kwijt, zodat je waar je ook uit het water komt, direct droge spullen en slippers bij de hand hebt.

Maten & Materiaal:

Er zijn verschillende maten en verschil in soort materiaal te verkrijgen. Bedenk welke functies jij belangrijk vind:

- S, M of L?

- Droogvak erin of vak aan de buitenkant (netje)?

- Supersterk om volledig op te kunnen hangen of een beetje extra drijfvermogen?

- Lichtdoorlatend of niet? * Persoonlijk wil ik een kleintje, want ik wil vooral zichtbaar zijn en neem niet veel spullen mee. Tevens wil ik een lampje erin kunnen doen zodat de hele boei oplicht voor dé Nightswim van Amsterdam. Dus het materiaal moet doorschijnend zijn (canvas is dat niet).


Nut: * Zichtbaarheid van jou voor andere watersporters als motor-, zeilboten, windsurfers, kiters, suppers en andere zwemmers.

* Veiligheid voor jezelf of een ander (vb je swimbuddy).

Tips: * Totale garantie dat je spullen in de zwemboei droog blijven heb je niet, dus het is verstandig om je telefoon etc. nog in een extra waterdicht zakje te stoppen.

* De zwemboei is in verschillende maten en verschillende materialen te verkrijgen. Bedenk voordat je online besteld of ergens koopt, wat je gebruiksvoorkeuren zijn. Zonde als je bijvoorbeeld thuiskomt met een mega grote zwemboei terwijl jijzelf niet zo groot bent en daardoor je in de weg zit met zwemmen.


FELLE BADMUTS

Maak jezelf zichtbaar en doe een felgekleurde badmuts op. Het liefst met een kleur die afsteekt tegen de kleur van je omgeving. In mooi helder blauw zoute water in het buitenland, valt een lichtblauwe badmuts niet op. In ons groene zoet water valt een zwart donkerblauwe of gewoon groene badmuts niet op. Met veel zonlicht valt in elk water een zwarte, maar ook een witte badmuts niet op.

Dus denk na over je kleur badmuts in het open water zodat jij voor anderen zichtbaar bent!


Tips

* Fluorkleuren en fel oranje, rood, roze, geel en lichtgroen vallen goed op in het NL water.

* Ook wetsuits met gekleurde armen zijn al beter zichtbaar als je borstcrawl zwemt. Sommige merken hebben daar speciale open water pakken voor, zoals Orca Open water.


Nut Zichtbaarheid van jou voor andere watersporters als motor-, zeilboten, windsurfers, kiters, suppers en andere zwemmers.227 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

SWIMSENSATION

mail mij:    mareille@swimsensation.nl

bel mij:      + 31 6 50 62 89 69

© 2015 Swimsensation Amsterdam

PARTNERS

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now